Evroterm na Androidu

Ta navodila opisujejo namestitev in uporabo Evroterma na napravah z operacijskim sistemom Android (mobilni telefon, tablični, prenosni ali miniaturni računalnik).
Vse v nadaljevanju opisane postopke naredite na napravi, na kateri želite uporabljati Evroterm.

Postopek:
 1. S play.google.com skopirajte program DictionaryForMIDs in ga namestite na napravo.

 2. Skopirajte datoteko Evroterm.zip - tu so podatki za Evroterm.
  Ta datoteka se na napravi običajno shrani v mapo Downloads (na Asus Fonepadu je v mapi /storage/emulated/0/Download ali /sdcard/Download - lahko pa to mapo vidimo tudi na drugačnem naslovu, npr. /mnt/sdcard/download).

 3. V file managerju (npr. program "Moje datoteke" na Samsungovih napravah ali "File manager" na napravah Asus) odzipajte datoteko evroterm.zip. Verjetno bo dovolj, če se dotaknete datoteke, pa jo bo odprl ustrezen program. Če takega programa ni na vaši napravi, ga dobite na play.google.com (npr. Easy Unrar, Unzip & Zip). Vseeno je, kam se shrani odzipana datoteka - morate pa vedeti, kje je, ker boste ta podatek rabili v nadaljevanju.

 4. Odprite program DictionaryForMIDs, ki ste ga namestili v prvem koraku.

 5. Program bo ugotovil, da nimate nameščenega nobenega slovarja in vam bo ponudil, da ga snamete s spleta ali odprete iz datoteke - izberite slednjo možnost ("from file"):  Nato se v datotečnem sistemu na disku (ki se vam zdaj odpre) premaknite do mape "dictionary" (ta je bila prej v datoteki evroterm.zip) in izberite "Load dictionary from current directory" ali pa izberite datoteko DictionaryForMIDs.properties. (Pot do mape je bila pri napravi na spodnji sliki /storage/emulated/0/Download/dictionary - na vaši napravi bo morda drugačna).  Če rabite podrobnejša navodila s slikami, lahko uporabite tale, ki so namenjena slovarju, pri katerem je za iskanje uporabljen isti program.

 6. Določiti je treba jezike, po katerih boste iskali (če izberete angleščino in slovenščino, lahko naenkrat iščete po obeh jezikih).

 7. Tri pike v navpični vrsti desno zgoraj so bližnjice do izbire slovarja kdaj kasneje, do nastavitev in do pomoči. Priporočene nastavitve so na spodnji sliki:


Iskanje

V zgornjem delu zaslona je vrstica, kjer vpišete iskani niz. Število zadetkov je odvisno od nastavitev v "preferences".
Izpis je prirejen za prikaz na svetlem ozadju. Če imate temno ozadje in besedila ne vidite dobro, lahko pri nastvitvah določite "use system styles" ali popravite datoteko DictionaryForMIDs.properties (v mapi "dictionary" - tam je določena samo barva za definicije).
Za lažji vnos in popravljanje podatkov predlagamo, da si na napravo namestite boljšo tipkovnico od tiste, ki je na napravi nameščena ob nakupu; dobra tipkovnica je npr. (brezplačna) Hacker's keyboard (dosegljiva tudi tukaj). Izboljšave v primerjavi z osnovno tipkovnico:

Podatki v Androidni verziji Evroterma so iz 20. julija 2015.


Spletna stran z navodili za uporabo Evroterma na Androidnih napravah je bila nazadnje osvežena 24. oktobra 2018.