Iščem...
Iskalni niz je ali predolg ali pa vsebuje preveč besed.
Prevodi: en > sl
1–29/29
gelling agent
1 Pravna redakcija
DRUGO
Gelling agent
Želirno sredstvo
2 Pravna redakcija
gospodarstvo
CELEX: 32003R1831
(f) gelling agents:
(f) sredstva za želiranje:
3 Pravna redakcija
DRUGO
SPECIFIC CRITERIA OF PURITY FOR EMULSIFIERS, STABILIZERS, THICKENERS AND GELLING AGENTS FOR USE IN FOODSTUFFS
POSEBNA MERILA ČISTOSTI ZA EMULGATORJE, STABILIZATORJE, GOSTILA IN ŽELIRNA SREDSTVA ZA UPORABO V ŽIVILIH
4 Pravna redakcija
DRUGO
laying down specific criteria of purity for emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs
o določitvi posebnih meril čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, gostila in želirna sredstva za uporabo v živilih
5 Pravna redakcija
DRUGO
amending Directive 78/663/EEC laying down specific criteria of purity for emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs
o spremembi Direktive 78/663/EGS o določitvi posebnih meril čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, sredstva za zgostitev in želirna sredstva, ki se smejo uporabiti v živilih
6 Pravna redakcija
DRUGO
amending Council Directive 78/663/EEC laying down specific purity criteria for emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs
o spremembi Direktive Sveta 7a/663/EGS o določitvi posebnih meril čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, gostila in želirna sredstva za živila
7 Pravna redakcija
DRUGO
Whereas Council Directive 78/663/EEC (3) lays down specific criteria of purity for emulsifiers, stabilizers, thickness and gelling agents for use in foodstuffs;
ker Direktiva Sveta 78/663/EGS fn določa posebna merila čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, sredstva za zgostitev in želirna sredstva, ki se smejo uporabiti v živilih;
8 Pravna redakcija
DRUGO
Council Directive 78/663/EEC of 25 July 1978 laying down specific criteria of purity for emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs
DIREKTIVA SVETA z dne 25. julija 1978 o določitvi posebnih meril čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, gostila in želirna sredstva za uporabo v živilih (78/663/EGS)
9 Pravna redakcija
DRUGO
Whereas existing Community provisions on colouring matters, preservatives, anti-oxidants and emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents will require amendment on the basis of this Directive;
ker je treba na podlagi te direktive spremeniti sedanje predpise Skupnosti o barvilih, konzervansih, antioksidantih, emulgatorjih, stabilizatorjih, gostilih in želirnih sredstvih;
10 Pravna redakcija
DRUGO
Commission Directive 90/612/EEC of 26 October 1990 amending Council Directive 78/663/EEC laying down specific purity criteria for emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs
DIREKTIVA KOMISIJE z dne 26. oktobra 1990 o spremembi Direktive Sveta 7a/663/EGS o določitvi posebnih meril čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, gostila in želirna sredstva za živila (90/612/EGS)
11 Pravna redakcija
DRUGO
Whereas under Article 6 of Directive 74/329/EEC emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents must satisfy specific criteria of purity established in accordance with Article 7 (1) of that Directive,
ker morajo v skladu s členom 6 Direktive 74/329/EGS emulgatorji, stabilizatorji, gostila in želirna sredstva izpolnjevati posebna merila čistosti v skladu s členom 7(1) te direktive,
12 Pravna redakcija
DRUGO
Commission Directive 92/4/EEC of 10 February 1992 amending Council Directive 78/663/EEC laying down specific criteria of purity for emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs
DIREKTIVA KOMISIJE 92/4/EGS z dne 10. februarja 1992 o spremembi Direktive Sveta 78/663/EGS o določitvi posebnih meril čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, gostila in želirna sredstva za uporabo v živilih
13 Pravna redakcija
DRUGO
Council Directive 74/329/EEC of 18 June 1974 on the approximation of the laws of the Member States relating to emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs (OJ No L 189, 12.7.1974, p. 1), as amended by:
Direktiva Sveta 74/329/EGS z dne 18. junija 1974 o približevanju zakonodaje držav članic o emulgatorjih, stabilizatorjih, gostilih in želirnih sredstvih za uporabo v živilih (UL št. L 189, 12.7.1974, str. 1), kakor jo spreminja:
14 Pravna redakcija
DRUGO
The Commission will examine whether there is a need to take further action to address the risk of choking that may exist from the general use of gelling agents in jelly confectionery, and will come forward, if necessary, with appropriate proposals.
Komisija bo preučila, ali je potrebno sprejeti nadaljnje ukrepe proti nevarnosti zadušitve, ki morda obstaja zaradi splošne uporabe sredstev za želiranje v slaščicah iz želeja, in bo, če bo to potrebno, pripravila ustrezne predloge.
15 Pravna redakcija
DRUGO
Council Directive 78/663/EEC of 25 July 1978 laying down specific criteria of purity for emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs (OJ No L 223, 14.8.1978, p. 7), as corrected by OJ No L 296, 21.10.1978, p. 50, and OJ No L 91, 10.4.1979, p. 7, as amended by:
Direktiva Sveta 78/663/EGS z dne 25. julija 1978 o določitvi posebnih meril čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, gostila in želirna sredstva za uporabo v živilih (UL št. L 223, 14.8.1978, str. 7), kakor je popravljena z UL št. L 296, 21.10.1978, str. 50, in UL št. L 91, 10.4.1979, str. 7, kakor jo spreminja:
16 Pravna redakcija
DRUGO
Having regard to Council Directive 74/329/EEC of 18 June 1974 on the approximation of the laws of the Member States relating to emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs (1), as last amended by Directive 80/597/EEC (2), and in particular Article 7 (1) thereof,
ob upoštevanju Direktive Sveta 74/329/EGS z dne 18. junija 1974 o približevanju zakonodaje držav članic o emulgatorjih, stabilizatorjih, sredstvih za zgostitev in želirnih sredstvih, ki se smejo uporabiti v živilih fn, kakor je bila nazadnje spremenjena z Direktivo 80/597/EGS fn, in zlasti člena 7(1) Direktive,
17 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 32003R1831
gelling agents:
sredstva za želiranje:
18 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31997L0072
In Part E 'Emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents`:
V Delu E "Emulgatorji, stabilizatorji, sredstva za zgoščevanje in želiranje":
19 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31995L0002
'gelling agents` are substances which give a foodstuff texture through formation of a gel;
"sredstva za želiranje" snovi, ki dajejo živilu teksturo s tvorbo želeja;
20 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31995L0002
'firming agents` are substances which make or keep tissues of fruit or vegetables firm or crisp, or interact with gelling agents to produce or strengthen a gel;
"utrjevalci" snovi, ki omogočajo ali ohranjajo čvrstost sadja ali zelenjave ali v povezavi s sredstvi za želiranje tvorijo ali utrdijo žele;
21 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31978L0663
COUNCIL DIRECTIVE of 25 July 1978 laying down specific criteria of purity for emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs
DIREKTIVA SVETA z dne 25. julija 1978 o določitvi posebnih meril čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, gostila in želirna sredstva za uporabo v živilih
22 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31982L0504
COUNCIL DIRECTIVE of 12 July 1982 amending Directive 78/663/EEC laying down specific criteria of purity for emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs
Direktiva Sveta z dne 12. julija 1982 o spremembi Direktive 78/663/EGS o določitvi posebnih meril čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, sredstva za zgostitev in želirna sredstva, ki se smejo uporabiti v živilih
23 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31997L0072
Whereas for two additives of the group 'Emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents` and for one of the group 'Preservatives` the entry in the 'Other provisions` column should be altered;
ker bi bilo treba za dva dodatka iz skupine "Emulgatorji, stabilizatorji, sredstva za zgoščevanje in sredstva za želitiniranje" in za en dodatek iz skupine "Konzervansi" spremeniti vpis v stolpcu "Druge določbe";
24 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31990L0612
COMMISSION DIRECTIVE of 26 October 1990 amending Council Directive 78/663/EEC laying down specific purity criteria for emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs (90/612/EEC)
Direktiva Komisije z dne 26. oktobra 1990 o spremembi Direktive Sveta 78/663/EGS o določitvi posebnih meril čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, gostila in želirna sredstva za uporabo v živilih (90/612/EGS)
25 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31992L0004
COMMISSION DIRECTIVE 92/4/EEC of 10 February 1992 amending Council Directive 78/663/EEC laying down specific criteria of purity for emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs
DIREKTIVA KOMISIJE 92/4/EGS z dne 10. februarja 1992 o spremembi Direktive Sveta 78/663/EGS o določitvi posebnih meril čistosti za emulgatorje, stabilizatorje, gostila in želirna sredstva za uporabo v živilih
26 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31997L0072
Whereas the provisions of the Annexes on one additive of the group 'Emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents` require adjustment to the Community provisions adopted on this matter as regards foodstuffs;
ker je treba določbe prilog o enem dodatku iz skupine "Emulgatorji, stabilizatorji, sredstva za zgoščevanje in želiranje" uskladiti z določbami Skupnosti, sprejetimi o tej zadevi v zvezi s krmo;
27 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31987L0153
These studies concern technological additives such antioxidants, preservatives, emulsifiers, gelling agents, etc., which are intended to improve the quality of premixtures and feedingstuffs or to prolong their preservation time.
Te študije zadevajo tehnološke dodatke kot so antioksidanti, konservanti, veziva, emulgatorji, sredstva za želatiniranje itd., ki so namenjeni za izboljšanje kakovosti predmešanic in krme in za podaljšanje njihovega časa konzerviranja.
28 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31994L0040
These studies concern technological additives such as antioxidants, preservatives, binders, emulsifiers, stabilizers, gelling agents etc., which are intended to improve or stabilize the characteristics of premixtures and feedingstuffs.
Te študije zadevajo tehnološke dodatke, kakor so antioksidanti, konzervansi, vezalci, emulgatorji, stabilizatorji, sredstva za želiranje in podobno, namenjena izboljšavi in stabiliziranju značilnosti premiksov in krme.
29 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 22001D0105
European Parliament and Council Directive No 95/2/EC repeals, with effect from 25 March 1995, Council Directive 64/54/EEC of 5 November 1963 on the approximation of the laws of the Member States concerning the preservatives authorised for use in foodstuffs intended for human consumption(5), Council Directive 70/357/EEC of 13 July 1970 on the approximation of the laws of the Member States concerning the antioxidants authorised for use in foodstuffs intended for human consumption(6), Council Directive 74/329/EEC of 18 June 1974 on the approximation of the laws of the Member States relating to emulsifiers, stabilizers, thickeners and gelling agents for use in foodstuffs(7) and Commission Directive 83/463/EEC of 22 July 1983 introducing temporary measures for the designation of certain ingredients in the labelling of foodstuffs for sale to the ultimate consumer(8), which are incorporated into the Agreement and which are consequently to be deleted from the Agreement,
Direktiva Evropskega parlamenta in Sveta št. 95/2/ES razveljavlja z dnem 25. marca 1995 Direktivo Sveta 64/54/EGS z dne 5. novembra 1963 o približevanju zakonodaje držav članic v zvezi s konzervansi, ki se smejo uporabiti v živilih, namenjenih za prehrano ljudi [5], Direktivo Sveta 70/357/EGS z dne 13. julija 1970 o približevanju zakonodaje držav članic v zvezi z antioksidanti, ki se smejo uporabiti v živilih, namenjenih za prehrano ljudi [6], Direktivo Sveta 74/329/EGS z dne 18. junija 1974 o približevanju zakonodaje držav članic v zvezi emulgatorji, stabilizatorji, gostili in želirnimi sredstvi za uporabo v živilih [7] in Direktivo Komisije 83/463/EGS z dne 22. julija 1983 o uvedbi začasnih ukrepov za označbo nekaterih sestavin pri označevanju živil za prodajo končnemu porabniku [8], ki so vključene v Sporazum in jih je treba izločiti iz Sporazuma -
Prevodi: en > sl
1–29/29
gelling agent