Iščem...
Iskalni niz je predolg.
Evroterm vsebuje 465807 izrazov.
Zadnja posodobitev 2024-07-16 01:43:14.
Pozdravljeni na spletni strani Evroterma!

Terminološka zbirka Evroterm ima od leta 2020 novo podobo, a je obenem ohranila vse prvine od svojih začetkov, ki segajo v leto 2000, ter povezave na dvojezični korpus Evrokorpus, analizator besedil Terminator in slovarje.
Iskanje po Evrotermu je preprosto. V iskalno okence vpišete iskani izraz (besedo ali besedno zvezo) v katerem koli jeziku, ki je vključen v terminološko zbirko. Ker je največ vpisov dvojezičnih (slovenščina in angleščina), lahko v teh dveh jezikih pričakujete tudi največ zadetkov. Novost je, da je ob seznamu najdenih izrazov zapisano tudi področje. Tako boste laže našli izraz, po katerem ste poizvedovali.
Če želite iskati po posameznih jezikih in področjih ali omejiti način iskanja, pa lahko preklopite na napredno iskanje. Od maja 2022 lahko izraze iščete ne le v zbirki, ampak tudi po opisnih poljih (definicijah in opombah).
Ker želimo, da imate z Evrotermom prijetno uporabniško izkušnjo, upoštevamo tudi vaše predloge za izboljšanje. Predloge za vpis novih izrazov in popravkov ali pripombe o delovanju spletne strani nam lahko pošljete na elektronska naslova: adriana.sedej@gov.si ali marja.adamic@gov.si.

Več o Evrotermu in njegovem delovanju lahko preberete tukaj.

Sektor za prevajanje Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije