Pri odločanju ali določena tretja država izpolnjuje merila iz člena 15 Direktive 71/118/EGS in člena 3(2) Direktive 72/462/EGS za uvrstitev na seznam, sestavljen v skladu z navedenima direktivama, Komisija upošteva pravila navedene tretje države o izvajanju rednih splošnih higienskih pregledov, ki temeljijo na analizi tveganja in načelih kritičnih kontrolnih točk ter, kjer je to potrebno, na mikrobioloških kontrolah, ki jih opravijo izvajalci, ki izvažajo sveže perutninsko meso ali sveže meso v Skupnost.
When considering whether a given third country fulfils the criteria set out in Article 15 of Directive 71/118/EEC and Article 3(2) of Directive 72/462/EEC in order to be included on the list drawn up in accordance with those Directives, the Commission shall take into account the rules of that third country with regard to the implementation of regular checks on the general hygiene, based on hazard analysis and critical control points principles and on microbiological controls as necessary, carried out by operators exporting fresh poultrymeat or fresh meat to the Community.