Iščem...
Iskalni niz je ali predolg ali pa vsebuje preveč besed.
Prevodi: sl > en
1–14/14
skupni suhi ekstrakt
1 Pravna redakcija
promet
skupni suhi ekstrakt
total dry extract
2 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31990R2676
SKUPNI SUHI EKSTRAKT
TOTAL DRY EXTRACT
3 Pravna redakcija
DRUGO
Skupni suhi ekstrakt ali skupna suha snov obsega vso snov, ki v določenih fizikalnih pogojih ni hlapna.
The total dry extract or total dry matter includes all matter that is non-volatile under specified physical conditions.
4 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31990R2676
Skupni suhi ekstrakt se izraža v g/l na eno decimalno mesto natančno.
The total dry extract is expressed in g/l to one decimal place.
5 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31990R2676
Skupni suhi ekstrakt ali skupna suha snov vključuje vse snovi, ki pri določenih fizikalnih pogojih niso hlapne.
The total dry extract or the total dry matter includes all matter which is non-volatile under specified physical conditions.
6 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31990R2676
Skupni suhi ekstrakt je izračunan posredno iz specifične teža mošta, za vino pa iz specifične teže dealkoholiziranega vina.
The total dry extract is calculated indirectly from the specific gravity of the must and, for wine, from the specific gravity of the alcohol-free wine.
7 Pravna redakcija
DRUGO
Skupni suhi ekstrakt:
Total dry extract:
8 Pravna redakcija
DRUGO
skupni suhi ekstrakt:
total dry extract:
9 Pravna redakcija
DRUGO
Določanje skupnega suhega ekstrakta z gravimetrijo
Determination of total dry extract by gravimetry
10 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31990R2676
Izračun vsebnosti skupnega suhega ekstrakta (g/l)
for the calculation of the content total dry extract (g/l)
11 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31990R2676
Ekstrakt brez sladkorja je razlika med skupnim suhim ekstraktom in skupnimi sladkorji.
The sugar-free extract is the difference between the total dry extract and the total sugars.
12 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31990R2676
Za izračun skupnega suhega ekstrakta v g/l iz specifične teže 20/20 dr dealkoholiziranega vina ali iz specifične teže d2020 mošta se uporablja tabela I.
Table I should be used for calculating the total dry extract in g/l from the 20/20 specific gravity drof the alcohol-free wine or from the specific gravity d20 °C 20 °C of the must.
13 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31998D0582
izdelek, pridobljen iz mleka, smetane ali masla s procesi odstranjevanja vode in suhega nemastnega ekstrakta, z vsebnostjo mlečne maščobe najmanj 99,3 % in z vsebnostjo vode največ 0,5 % v skupni masi.
a product obtained from milk, cream or butter by processes which eliminate the water and the dry non-fat extract with a minimum content of milk fat of 99,3 % of the total weight and a maximum water content of 0,5 % of the total weight.
14 Prevajalska redakcija
izobraževanje
CELEX: 31990R2676
Reducirani ekstrakt je razlika med skupnim suhim ekstraktom in skupnimi sladkorji nad koncentracijo 1 g/l, kalijevim sulfatom nad koncentracijo 1 g/l, navzočim manitolom ali katero koli kemično snovjo, ki je bila lahko dodana vinu.
The reduced extract is the difference between the total dry extract and the total sugars in excess of 1 g/l, potassium sulphate in excess of 1 g/l, any mannitol present and any other chemical substances which may have been added to the wine.
Prevodi: sl > en
1–14/14
skupni suhi ekstrakt