Definicija: To je dišeča, kakih 40 cm visoka rastlina z detelji podobnimi lističi in rumenimi cvetovi, ki se spremenijo v podolgovate stroke. V kuhi uporabljamo samo štirirobna, ploščata in rumena semena. Raste na kamnitem zemljišču. Zlahka ga gojimo v vrtu. Sejemo ga aprila, dozori čez tri mesece. Fenugreek ima prijeten vonj, ki nekoliko spominja na prežgan sladkor. Poln okus nastane šele s kuhanjem. Uporabljajo ga predvsem v kuhinjah bližnjegain srednjega vzhoda in je nujna sestavina curryja. V Evropski kuhinji je manj znan.
Vir definicije: http://www.kulinarika.net/clanki.asp?besede=gr%C5%A1ko+seno&submit=filtriraj+%C2%BB&vrsta=7
Vir - besedilo: 31972R0100 Uredba Komisije (EGS) št. 100/72 z dne 14. januarja 1972 o podrobnih pravilih za denaturacijo sladkorja za živalsko krmo, Priloga II(1)(b)
Vir - besedilo: Pravilnik o začimbah, začimbnih ekstraktih in začimbnih mešanicah (63/02)